Terasa hotela Campagnole
Hotel Campagonola Riva del Garda je povprečen trizvezdični hotel, ki si jih zasluži točno toliko - nič več, nič manj. Sobe so čiste, ponuja bazen in zasebno parkirišče ter se lahko pohvali z nekaterimi ličnimi detajli.

V prvi polovici junija sva se potikala po območju gardskega jezera v Italiji. Šla sva na mini road trip. Rekla bi, da še ravno pravi čas, saj je bila že takrat kar precejšnja gneča, vročine pa visoke in začinjene s sparino. Za raziskovanje sva si vzela štiri dni in vse dni sva bivala v hotelu Campagnola Riva del Garda.

Gre za manjši trizvezdični hotel na severnem delu jezera, v kraju Riva del Garda, ki je solidno izhodišče za raziskovanje tega očarljivega predela Italije. Hotel ni slab, vendar sem, glede na objavljene fotografije, pričakovala nekaj več.

Največja »atrakcija« v sobi je okvir postelje

Bivala sva v manjši sobi na tretjem nadstropju, torej čisto na vrhu hotela, tako je bila soba direktno pod streho, saj so se videli celo lepo urejeni strešni tramovi. Seveda je to pomenilo, da je soba tudi bolj vroča, a k sreči je v njej bila klima, tako da je bilo čisto znosno.

Šlo je za malce boljšo sobo v ponudbi hotela, vendar ne za najboljšo izvedbo. Soba je bila precej majhna, z dovolj veliko posteljo, dvema majhnima nočnima omaricama, eno omaro in ozko mizo. Ob vratih so se nahajali še obešalniki in mini bar s pultom. To je bilo bolj kot ne vse, kar je bilo v sobi.

Postelja je bila za moj okus pretrda, vendar dovolj velika za naju. Njen okvir se je pri glavi zaključil z oblazinjenim svetlim zaključkom, ki je bil obkrožen z modro LED osvetljavo. Res fascinanten pogled, ki je dajal sobi nekoliko bolj moderen priokus. Žal pa nisi mogel prižgati zgolj teh modrih lučk, ampak so lahko svetile le skupaj z ostalimi lučmi v sobi. Zgrešena odločitev, bi rekla, saj bi sicer bilo vse skupaj videti še bolj fascinantno.  Nasproti postelje, nad mizo, se je nahajala še televizija, s kar precejšnjim naborom programov, a žal so bili vsi v italijanščini.

V sobi ni bilo veliko odlagalnih površin. Pod mizo je bila nizka polica, miza je bila široka ravno toliko, da si nanjo odložil računalnik. Je pa bila nekoliko daljša, tako da je lahko služila kot odlagalna površina. Še dobro, saj jih je bilo sicer v sobi zelo malo. Je bil pa v sobi kuhalnik za čaj in aparat za kavo, z nekaj vrečkami čaja in kapsulami kave ter sladkorjem. Omara je bila ena sama, srednje velika. Za štiri dni dovolj, za kaj dlje, premalo.

Na voljo sta bila samo dva plastična kozarčka, ki sta se nahajala v mini baru, in dve majhni skodelici za kavo. Drugih kozarcev – sploh steklenih, ni bilo. Še tisti, ki se je nahajal v kopalnici nad umivalnikom, se ni dal sneti. Vanj si tako lahko postavil le zobni ščetki. Je pa bila pijača v mini baru kar poceni.

Tudi kopalnica je bila obnovljena in lepa. Poleg tuša, školjke in umivalnika s pultom, je v kopalnici bil tudi bide. Brisače so menjavali vsak dan. Delovali so trajnostno, saj so bila mila v večjih embalažah pritrjena kar na steno.

Soba je imela tudi manjši balkon, vendar si z njega videl praktično le v nebo, sploh, če si tam sedel. Poleg tega na oknih ni bilo mrež proti komarjem, ki jih je tam precej. Zavesa pa je bila zgolj pripeta na okno in balkonska vrata, tako da je nisi mogel potegniti čez vrata, če si sedel na balkonu. Prav tako ni bilo ročke na balkonski strani balkonskih vrat, tako vrat med sedenjem na balkonu nisi mogel zapreti. Zaradi tega in zaradi zasnove balkona, ki je bil čisto obdan z zidovi, tam nisva preživljala veliko časa. Prav tako bi še kako prav prišlo kakšno stojalo za sušenje perila.

Prijeten bazen idealen za sproščanje

Hotel Campagnola ima tudi srednje velik bazen, ki je bil precej topel in obdan z ležalniki. Gostje v hotelu so se tako lahko tam sproščali in hladili. V hotelu so na voljo tudi savne, a so plačljive in jih tokrat nisva preizkusila.

Prav tako ima hotel svoje parkirišče, kar je bilo za naju idealno, saj sva se okrog jezera potikala s svojim avtom.

Nahaja se sredi mesta, nekaj kilometrov stran od jezera. So pa v bližini trgovine in številne druge ustanove. Osebje je kar prijazno, a z izjemo receptorjev, znajo angleško zelo slabo. Najpogosteje komunicirajo v nemščini.

Zajtrk je bil odličen, z veliko izbire. Na voljo so bila vmešana jajca, razni namazi, dve do tri vrste štručk, peciva, rogljički, sadje, nekaj zelenjave in še marsikaj. Na voljo je bilo več vrst čaja in drugih napitkov, kavo ali kapučino pa so ti prinesli kar do mize. Tudi sok in mineralna voda sta bila dobra. Na videz trdo kuhana jajca, pa so bila surova, in si jih skuhal sam. Tega seveda nikjer ni pisalo, tako da sva imela srečo, da me je prijazna gospa, ki je prav tako bivala v hotelu, na to opozorila, ko je videla, da sem si jajce vzela.

Okusna je bila tudi večerja, vendar ker nisva izbrala možnosti obstoječega menija, v sklopu katerega dobiš 3 hode za 25€, ampak sva naročila a-la-cart, je bila hrana precej draga. Mojito, ki sem ga naročila, pa mi je natakar naredil z ginom, namesto z belim rumom.

Ocena: »srednja žalost«

Zlagala bi se, če bi rekla, da je hotel slab. Sobe čistijo redno in določene stvari so narejene lično. Res pa je, da bi se dalo narediti še marsikaj. Gre torej za hotel srednje kategorije, ki si zasluži točno tri zvezdice, ki jih tudi ima – nič več, nič manj.

Ali se bom še vrnila? Dvomim. A ni nemogoče. Je pa prijeten hotel za nekaj dni, sploh če pomislimo, da je bil relativno ugoden.

Ocena: 3/6