Akvarij v recepciji hotela
Grand hotel Adriatic je prijeten hotel v bližini centra Opatije. Pohvali se lahko z lepimi in relativno prostornimi sobami. Panoramskim wellnessom. Okusno hrano. In izjemno prijaznim osebjem. Seveda pa je tudi tam nekaj stvari, ki bi se jih dalo izboljšati.

Opatija mi je pri srcu že od takrat, ko sem jo obiskala prvič. Takrat, ko iščem predvsem ali zgolj morsko destinacijo, je sicer ne izberem. Zagotovo pa je v mojih mislih takrat, ko želim imeti od oddiha še nekaj več, kot poležavanje na plaži in uživanje v morju. Opatija je namreč izredno atraktivna destinacija. Tam se venomer nekaj dogaja, mesto ima kup zanimivih kotičkov, hoteli, ki jih najdete v Opatiji, pa so na nekoliko višjem nivoju, kot sicer. Ko sva se torej odločala, kje bova preživela božične praznike, sva brez slabe vesti izbrala Opatijo. Tokrat prvič pa sva obiskala Grand hotel Adriatic I.

Grand hotel Adriatic I je sicer prenovljeni del hotela Adriatic. Tisti del, ki ga še niso prenovili, se imenuje Grand hotel Adriatic II. Hotel se nahaja kilometer ali tri iz strogega centa Opatije in v poletnem času bi me najbrž motilo, da je dostop do morja na drugi strani ceste, po številnih stopnicah. Saj veste, stopnic ne maram preveč. 😉 Pozimi, ko sem se do morja odpravila le na sprehod in ne večkrat na dan, pa so mi sicer vseeno vzele nekaj sape, a je bilo čisto v redu. 😊

Prijaznost osebja te očara skoraj toliko, kot urejenost znotraj hotela

Urejenost hotela, s kupom atraktivnih malenkosti, te prevzame,

Hotel Adriatic I je relativno velik. Ima svoj wellness in svojo dovolj veliko garažo, ki jo je sicer potrebno doplačati, a ti takšna možnost v Opatiji zagotovo pride prav. Osebje je izredno prijazno in uslužno. Eden od receptorjev, to je bil tisti, ki naju je tudi sprejel, je takrat, ko sva se želela fotografirati, vedno samoiniciativno pristopil k nama in se ponudil, da naju fotografira on. Ko sva zadnji dan vprašala, če lahko, ko zapustiva sobo, ostaneva še v wellnessu in garaži, pa je druga, prav tako izredno prijazna receptorka, rekla, da seveda. Da nama je še ves dan na voljo vse, samo sobo potrebujejo. Ob odhodu naju je hkrati vprašala, kako sva se imela in si zapomnila celo, da sem bila na masaži ter se pozanimala, kako je bilo tam.  A morda te še bolj, kot zares prijazno osebje, očara urejenost hotela.

Prepričana sem, da je ta urejen skozi vse leto. Osupljiv je že veliki akvarij, v katerem lahko v lobbyu opazuješ ribe. A sedaj, med božičnimi prazniki, je bila urejenost hotela spektakularna.

Že ob prihodu si kar zastal, ko si zagledal ogromne zares dodelane jaslice, ki so krasile kar polovico sicer kar velike recepcije. Bile so dodelane do potankosti. Vse se je gibalo, se svetlikalo in ti na splošno dajalo občutek, da si opazovalec skoraj živega prizorišča. »Gorel« je ogenj, žuborela je voda, liki v jaslicah pa so se premikali medtem, ko so opravljali svoje delo. Res nekaj posebnega!

Poleg veličastnih jaslic, si v vsakem kotičku našel kakšno okusno okrašeno jelko. V lobbyu, nasproti lokala, je bil postavljen pravi mali gozd iz jelk. V njem je na saneh počival Božiček, jeleni pa so se spogledovali s sovami, ki so kukale z dreves.

Ko si pot nadaljeval proti dvigalom, s katerimi si prišel do sob, si zagledal še takšno filmsko božično sceno ob kaminu. Vino na mizi, kavči okrašeni s kožami, miza obložena s sladicami in čajem (umetnimi) ter ogenj, ki migeta v kaminu, nad kaminom pa visijo božične nogavice. Naravnost pravljično!

Vse to zagotovo v tebi prebudi prijetne občutke dobrodošlice, obenem pa tudi dvigne pričakovanja, ki pa – to je treba priznati – niso bila podrta niti ob koriščenju drugih uslug.

Prijetne sobe, a žal brez balkona in s premalo odlagalnimi površinami

Sobe v Grand hotel Adriatic I so res prijetne. Dovolj so velike in udobne, da se v njih dobro počutiš, sobarice pa zgledno poskrbijo za čistočo. Tudi, če jim »sobo odpreš« šele popoldne in označiš, da želiš, da jo očistijo, bodo to naredile takrat.

Ko vstopiš, te najprej preseneti kopalnica, ki je opremljena v črni barvi. Ja, prav ste prebrali. V črni! Črna pipa, črna školjka, nekaj črnih sten in celo črne stekleničke za milo in ostale toaletne pripomočke. Pogled je res nekaj posebnega.

Soba v Grand hotel Adriatic I

Predsoba je nekoliko preozka, predvsem pa ji manjka kakšen obešalnik. Iz nje pa prideš do dela s posteljo. Postelja je kar udobna in kar velika, pred njo pa je zelo velika televizija. Nanjo lahko povežete celo svoj pametni telefon.

Omar je nekoliko premalo in na splošno je premalo odlagalnih površin. Ni niti nobenega predala, tako da če želiš imeti urejeno sobo, se moraš kar znajti. Pod televizijo je še daljša pisalna miza, za njo pa prideš do področja s kavčem. Ta je ob oknu, balkona pa novejši del žal nima. Ugotavljala sva, da so balkone odstranili, ko so hotel obnavljali in tako naredili sobe večje. Je pa čudovit razgled ven, sploh če si tako visoko, kot sva bila midva.

V sobi sta sicer tudi mini bar in sef za shranjevanje.

Panoramski wellness je nekaj posebnega, a bi lahko ponujal še več

Hotel Adriatic ponuja tudi wellness. Zunanji bazen je sicer nad morjem, preko ceste, in je bil pozimi zaprt, zato si ga nisva dodobra ogledala. Je pa bojda infinity pool. Znotraj hotela pa se nahaja manjši bazenski kompleks.

V srednje velik osrednji bazen vodo natakajo direktno iz morja, zato se v njem znajde tudi nekaj peska. Voda je ogrevana, a bi lahko bila še nekoliko toplejša. Poleg bazena pa je tam tudi whirpool. Površin za ležanje je veliko, z njih pa lahko opazuješ okusno opremljen bazenski kompleks ali panoramske poglede na Opatijo in  morje.

Drugi del wellnessa je kompleks savn, kjer najdete tri savne: Finsko, turško in infrardečo. Savne so nekaj posebnega predvsem zato, ker se vam iz njih razlega pogled na Jadransko morje. Finska je največja in je panoramska. Za najin okus je bila nekoliko prevroča. Turška savna ima primerno temperaturo, bi pa lahko bila nekoliko bolj lično oblikovana. Tam panoramskega pogleda ni. Infradreča savna pa je za tiste, ki imajo radi nekaj srednjega. Je najmanjša in ima delni panoramski pogled.

Soba za počivanje prav tako nudi panoramski pogled na mesto Opatija in Jadransko morje, je pa najbrž nekoliko premajhna. Sploh, če pride do gneče. V njej pa so ves čas na voljo jabolka in čaj.

Na drugem delu hotela si lahko privoščite tudi različne masaže in lepotne tretmaje. Sama sem šla na masažo in moram vam povedati, da sem zares uživala. Maserka je imela idealen pritisk zame, pa tudi energija je bila v prostoru prijetna in umirjena.

Okusna hrana, a nekoliko manjša izbira

Hrana v Grand hotel Adriatic je okusna in dobro pripravljena. Ni juhe iz vrečke in kupljenih sladic. Kruh in rogljički pri zajtrku pa so topli in hrustljavi, saj jih pečejo na licu mesta.

Zajtrk sam po sebi je zelo dober in ponuja kar velik izbor hrane. Lahko izberete jajca v različnih oblikah, zelenjavo, nekaj peciv ter različnih vrst kruha… Sploh božični zajtrk je bil nekaj posebnega, s šunko, kolači, baklavo in keksi za povrhu.

Večerja pa je sicer okusna, a bi lahko bila na voljo nekoliko širša ponudba. Je pa bilo zagotovo poskrbljeno za ljubitelje morske hrane, saj je bila ta vedno na jedilniku. Sladice so se ponavljale, poleg tega pa se ti je lahko zgodilo, da je določene sorte zmanjkalo, če nisi bil dovolj uren. Tudi izbor sadja bi lahko bil nekoliko večji. Absolutno pa je premajhna ponudba pijač ob obrokih. Naročil si lahko samo nekaj sokov, mineralno vodo in dve osnovni vrsti vina ter piva.

Če povzamem, je Grand hotel Adriatic res očarljiv. V njem sem se dobro počutila, k čemer je zagotovo pripomoglo tudi izredno prijazno osebje in izjemna čistoča v hotelu. Bi lahko še kaj izboljšali? Zagotovo da! A vseeno verjamem, da se bom tja še kdaj vrnila.

Prijeten hotel z dobrim vzdušjem. Kavarna.

Ocena: 4,5+ / 6