Pročelje hotela Kempinski Palace

Hotel Kempinski je luksuzni hotel, z vintage pridihom, ki te najprej očara s pročeljem, ki spominja na neke stare, veličastne čase. V hotelu te resnično razvajajo, tako s storitvami kot z majhnimi darilci. Sobe so elegantne in dovolj velike. Res pa je, da bi bil potreben rahle prenove.

Novembra sva prvič obiskala Hotel Kempinski Palace Portorož. Pravzaprav sva v vseh teh letih prvič obiskala katerikoli hotel na slovenski Obali in bila sva zelo zadovoljna.

Hotel Palace sem vedno znova opazovala že, ko sem študirala turizem v Portorožu. Stari Palace, ki je sameval in po malem propadal, me je namreč vedno znova očaral. Ko sem izvedela, da ga bodo prenovili, sem si rekla, da ga enkrat moram obiskati. In čeprav sem bila sprva, ko sem opazovala njegovo prenovo, razočarana, saj se mi je zdel preveč moderen, sem sedaj, ko sem se spet vrnila v Portorož in ga dejansko obiskala, ugotovila, da je šlo predvsem za nostalgijo. Že res, da je »stari Palace« prenovljen in sestavljen iz modernih delov, a njegovo pročelje, bistvo njegove romantičnosti, je ostalo enako. Obnovljeno, a popolnoma enako kot nekoč.

Bivanje v hotelu pa je res nekaj posebnega. Pravi mali luksuz. Celo avtomobil ti v garažo (ki je brez doplačila) zapelje postrešček in do njega brez njega ne moreš niti priti. Tudi, če bi želel samo nekaj vzeti iz njega ne. Ti ga pa pripeljejo takoj, ko to zahtevaš. Tudi za prtljago poskrbi osebje. 

Sobe, ki očarajo s svojim dizajnom – mešanico »starega« in »novega«

Ko sva vstopila v sobo, sem bila zelo zadovoljna. Bivala sva v 2. nadstropju, v sobi z balkonom in veliko zakonsko posteljo, v modernem delu hotela.

Najbolj fascinanten pogled v sobi je zagotovo stena nad posteljo, ki jo krasi slika ogromne rdeče vrtnice. To daje sobi eleganten in luksuzen pridih. Takoj za tem, pa ti pogled ujameta dva oblazinjena stola ob manjši mizici, ki po svoji obliki spominjata na starinsko pohištvo. Mešanica sodobnega in vintage stila, ki enostavno očara.

Najlepši pogled v sobi - postelja z ogromno rdečo vrtnico na steni.

Soba je bila kar velika, z dovolj odlagalnimi površinami. Postelja je bila srednje udobna – sama imam pač raje nekoliko mehkejšo, kot je bila ta. V sobi pa najdete tudi kar velik – vsaj za hotelske razmere – LCD televizor in mini bar, ki vam ga lahko napolnijo tudi po vaših željah. Pisalna miza na svoji površini skriva skriti predal za nakit ali kaj podobnega. Ko ga odpreš, te namreč pozdravi še ogledalo.

Kopalnica je velika, z veliko tuš kabino na eni strani in kadjo na drugi. Poleg stranišča pa se nahaja še bide. Mila in šamponi izredno dišijo, v kopalnici pa si lahko vklopite tudi avdio sistem, ki je povezan s televizijo v sobi, tako lahko tudi med tuširanjem ali urejanjem poslušate glasbo ali poročila.

Na vsakem koraku so naju pričakala drobna presenečenja. Od brezplačne ustekleničene vode, ki ti jo celo nadomestijo, če jo spiješ, do majhne stekleničke naravnega masažnega olja, ki čudovito diši. Sicer pa lepo diši tako v sobi kot v hotelu.

Balkon je srednje velik, najin pogled pa je gledal proti manjšem vrtu.

Že res, da bi bile sobe potrebne rahle prenove, sobarica pa bi bila lahko bolj natančna pri čiščenju. V sobi je bilo zelo vroče, saj temperature nisva mogla uravnavati sama, v hotelu pa so že začeli greti. Vseeno pa sta bila tako soba kot celoten hotel nekaj posebnega. Vsekakor luksuzni oddih.

Bi ob zajtrku še penino?

Zajtrk je bil samopostrežen in precej bogat. Lahko smo izbirali med sadjem, sveže pripravljenimi jedmi, kot so jajca in omlete, pa tudi med mnogo vrstami kruha in drugih priboljškov, kot so rogljički in pecivo. Na voljo je bilo veliko namazov, nekaj vrst sira in salam, pa tudi za tiste, ki želijo jesti zelo zdravo, je bilo poskrbljeno.

Čaj si si lahko naredil v čajniku. Lahko sem izbrala različne naravne »razpuščene« čaje – takšne torej, ki niso v filter vrečkah, ampak jih doziraš z žličko. K mizi pa so ti prinesli tople napitke po izbiri.

Zajtrk je ponujal številne naravne sokove, cele steklenice Radenske in celo penino, kakor je za 5-zvezdične hotele tudi v navadi.

Obed smo si privoščili v čudoviti kristalni dvorani, ki je res nekaj posebnega. Lahko pa smo se napotili tudi na svetlo teraso, obdano s cvetjem. In še en sladkorček… Zajtrk je trajal do poldneva, kar je bila zame odlična novica. 🙂

Večina osebja je bila zelo prijazna, še posebej na recepciji zadnji dan, nekateri pa bi se lahko malce bolj potrudili.  

Penina za zajtrk na sončni, ocvetličeni terasi.

Z malo domišljije bi lahko wellness naredili bolj atraktiven

Zunanji bazen je bil tokrat zaprt. Tudi povezava med notranjim in zunanjim bazenom je bila zaprta. Najbrž zaradi tega, ker je bila voda precej hladna za termalni bazen. Poleg tega se mi zdi, da bi se lahko malce bolj potrudili z dizajnom bazenskega kompleksa. Marsikaj bi se dalo narediti, da bi bil ta bolj atraktiven. Veliko bi naredile že, denimo, kakšne poslikave po stropu in/ali stenah.

Savne pa so bile zanimive, a ker je bila rahla gneča, trenutno pa živimo v časih, ko se moramo malce izogibati drug drugemu, sva uspela obiskati le turško. Tista je bila namreč ves čas prazna. Na voljo so sicer še finska in infrardeča savna ter toplejši bazen v središču savna kompleksa. Počivališče pa je kombinirano. Lahko obiščete manjšo sobico za počitek, kjer so prepovedani telefoni. Ali pa se namestite v bližino bazena, ki sem ga omenila.

Sprehod po hotelu vas bo očaral

Hotel je res nekaj posebnega, zato boste s sprehodom po njem očarani. Kar nekaj ličnih malenkosti vas bo spomnilo, da ste res v luksuznem hotelu, z vintage pridihom. Na voljo pa so tudi dve restavraciji, kavarna in slaščičarna.

Midva sva si privoščila večerjo v restavraciji z Michellin plate »pohvalo«. Osebje je bilo prijazno, restavracija zelo prijetna, z umetnim kaminom in lično opremljena. Hrana je bila odlična, so me pa kar malce spravili v slabo voljo s sladico, ki je bila čisto drugačna, kot so jo obljubljali.

Nekaj posebnega pa je tudi okolica hotela, ki je res vredna ogleda. Vrt z vrtnicami in manjšo fontano pred starinskim pročeljem na eni strani in moderna fontana z urejeno okolico pred drugim, modernejšim delom.

Izkušnja s hotelom pa se ne konča z odhodom, saj te spremljajo tudi naprej. Prav presenečena sem bila, ko sem dobila domov anketo o bivanju in še bolj, ko sem dobila odgovor na svoje mnenje – in to ne generičnega, temveč namenjenega točno meni.  

Skratka, hotel Kempinski Palace je res čudovit in vreden obiska, če si ga le lahko privoščite. Majhen namig – jeseni in pozimi je to nekoliko lažje. 😉

Ocena: -5 / 6