Moja trenutna kariera samostojne podjetnice mi na moje veliko veselje dovoljuje, da se lahko večkrat odpravim nekam za nekaj dni, in ker je zadnji dve leti samo poletje takšno, ko lahko sploh kam gremo, pa tudi zato, ker enostavno obožujem morje, sva si s partnerjem konec julija privoščila še drug kratek oddih na morju, pred glavnim dopustom, ki naju še čaka.

Tokrat sva se odpravila v Banjole, majhen kraj v okolici Pulja. In po dolgih letih sva oddih preživela v apartmajih, namesto v hotelu. Obiskala sva Villo Karmen, ki se nahaja samo dobrih 50 metrov od morja, v neposredni bližini hotelskega naselja Centinera.

Kjer je samo 50 metrov res skoraj toliko

Plaža v Banjolah.

Ko sva izbirala svojo destinacijo, sva se osredotočila na Istro in Kvarner, saj sva na morje odhajala le za štiri dni. Drugi izredno pomemben pogoj je bil, da se apartma nahaja zelo blizu morja. Tretji pogoj pa, da sta kuhinja in spalnica ločena, ter da namestitev omogoča brezplačno parkiranje, in vse to sva dobila v Villi Karmen, ki je bila tudi cenovno zelo ugodna.

V apartmaju, ki je del velike apartmajske hiše, v kateri je po hitrem štetju vsaj 8 do 10 apartmajev, naju je sprejela lastnica sama. Ja, ugotovili ste, ime ji je Karmen. 😊 Na hitro nama je predstavila apartma, nama povedala, da ga morava zadnji dan zapustiti do 10. ure – kar se nama je, mimogrede, zdelo nekoliko prehitro, ter nama povedala, kje je najhitrejša pot do morja.

Ker se zelo pogosto zgodi, da je oddaljenost od obale mnogo večja od oglaševane, sem bila zelo vesela, ko sem videla, da je do plaže res le dobrih 50 metrov po stopnicah. Gre za majhno kamnito plažo z zelo lepim in tokrat tudi toplim morjem. To, da je majhna, pa ni tak problem, saj na vsakih nekaj korakov najdeš naslednjo, v bližini pa je tudi večja prodnata plaža z igrali na vodi in vodnimi športi. Je pa morda vredno omeniti, da v Banjolah ni nobenega dogajanja. Če želite nočno življenje, sprehajalne poti in podobno, se morate odpraviti v Pulj, na Verudelo ali druge predele okrog Pulja.

Majhno, a lično

Villa Karmen - vhod

Apartma s številko 2, ki sva ga dobila midva, se nahaja v čisto spodnjem delu hiše in meri okrog 40 kvadratov. Sestavljen je iz majhne predsobe, lepo urejene kopalnice, dnevnega prostora, kjer se nahajajo kuhinja, jedilnica in dnevna soba, majhnega balkona ter dovolj velike spalnice. Po mojih ocenah je namenjen za dve odrasli osebi, morda še za enega manjšega otroka, če bi ta spal s starši v postelji ali na ne preveč udobnem kavču. Apartma je klimatiziran.

Kuhinja je kar dobro opremljena. Tam najdete štedilnik z infrardečo električno ploščo z dvema gorilnikoma, mikrovalovno pečico, aparata za kavo in čaj, manjši hladilnih z majhnim zamrzovalnim delom, kamor lahko spravite sladoled in led, napo in omare z dovolj posode. Manjka samo kakšna večja ponev. V kuhinji ni pečice, so pa gostom na voljo sol, sladkor, nekaj čaja in kave, poper, čistilo in gobica za pomivanje posode ipd., kar naredi nastanitev še toliko bolj prijazno.

Kuhinjski del je s šankom ločen od jedilne mize s stoli. Stoli bi lahko bili malce bolj udobni, prav tako kavč, ki ga najdemo v dnevnem prostoru. Nasproti kavča se nahaja omarica s televizorjem z LCD zaslonom in s kar nekaj programi.

Kopalnica je lepo urejena. Na voljo so brisače, milo za roke, prava tuš kabina in ne tiste zoprne zavese, pa tudi dovolj odlagalnega prostora. V spalnici je omara, ki je dovolj velika za nekaj dni, če ne pretiravate s prtljago. Postelja je široka 160 cm – sva jo merila, ker se nama je zdela majhna. 😊 Je pa za moj okus precej pretrda. Rjuh in ostale opreme za preoblačenje postelje, ne potrebujete, saj je posteljnina že tam.  Balkon je zelo majhen, z mizico in dvema neudobnima stoloma ter z obešalnikom za sušenje perila, ki pride še kako prav. Vsa okna pa so opremljena s komarniki.

Spalnica v Villi Karmen.

Apartma je izredno čist in prijeten, bi se pa ga – seveda – dalo še izboljšati. Obkroža ga simpatičen vrtiček, vsekakor pa manjka kakšna terasa oz. zunanji skupni prostor, kjer bi lahko poležavali ali pekli na žaru.

Skratka, za nama je prijetna izkušnja in zagotovo bova še kdaj izbrala apartma namesto hotela. 😊

Ocena: 3,5 / 6