Zasebna plaža

Veli Lošinj je pri meni dobro zapisan že od malih nog, saj smo se tja venomer vračali s starši in bratom. Danes, ko sem odrasla, pa se spet z veseljem vračam s partnerjem. Le, da tokrat vedno bivava v odličnem hotelu Vitality Hotel Punta. Tokrat je končno napočil tudi čas, da pripravim tudi oceno tega hotela.

Štirizvezdični Vitality hotel Punta se nahaja nad očarljivim mestecem Veli Lošinj in ima zasebno betonirano / skalnato plažo, kjer lahko gostje hotela brezplačno koristijo tudi ležalnike in senčnike, kar naredi bivanje lepše in bolj udobno. Morje je tam hladnejše, a izredno lepo.

Udobje in eleganca

Sobe so kar velike in dobro opremljene ter čiste. V njih prevladuje sivo-vijoličasta kombinacija, kar jih dela bolj elegantne. Vsakega gosta pa v hotelu čakajo tudi brezplačna torba za na plažo in bazen, kopalne brisače in kopalni plašč. Brisače lahko s seboj odnesete tudi na plažo in vam jih v času bivanja občasno tudi zamenjajo.

Soba

Vsaka soba je opremljena s klimo, mini barom, ne preveč veliko LCD televizijo ter manjšim kavčem. Midva sva seveda vzela sobo z balkonom in kljub temu, da sva vzela takšno s pogledom na vrt, sva imela delni pogled na morje. Balkon je opremljen z zunanjim pohištvom in je ravno prav velik. Na vsakem pa vas čaka tudi stojalo za sušenje perila, kar zagotovo pride zelo prav.  

Postelja je velika in precej udobna. V sobi se nahajajo še pisalna miza, dve nočni omarici in kar velika garderobna omara, ki pa ima za moj okus premalo polic. Kopalnica je dovolj velika in opremljena s kar veliko tuš kabino.

Zasebna plaža in očarljivi »infinity« bazeni

Plaža je – po pričakovanjih, glede na to, da imajo zasebno – le nekaj metrov stran. Hotel pa ima tudi dva velika zunanja »infinity« bazena s pogledom na morje. V najnovejšem se nahaja tudi bar, tako lahko koktajl ali pivo naročite in spijete kar v bazenu, in otroški bazen. Pred kratkim so zgradili še veliki fitness center, ki ga gostje lahko uporabljajo brezplačno.

A tudi, če ni poletje, je obisk Vitality hotela Punta dobra odločitev, saj imajo tudi kar velik notranji bazenski kompleks in savne ter wellness center z raznolikimi masažami. Na voljo pa je sta tudi tenis igrišče in fitness na prostem.   

Veli Lošinj – vrt Jadrana

Hotel obdaja vrt poln zelišč in dišavnic, ki ustvarjajo čudovite vonjave in arome, ki vas obdajo vsakič, ko ga zapustite.

Veli Lošinj sicer imenujejo tudi vrt Jadrana prav zaradi tega, ker je tako poln dišavnic in zelišč. Ob enem pa velja zrak v Vele Lošinju za zelo kakovostnega in zdravilnega, saj se je že stoletja nazaj razvil kot klimatsko zdravilišče. Tudi sama sem ga kot otrok v mesecu maju redno obiskovala, da sem se znebila hudega bronhitisa.  

Vrt dišavnic

Okusna hrana in dovolj veliko parkirišče

Hrana ob zajtrku in večerji je zelo okusna, prav tako je velika izbira jedi. Zajtrki in večerje delujejo po principu samopostrežbe. Sicer pa naju je presenetilo, da je tudi hrana v bazenski restavraciji izredno okusna in veliko boljša, kot v klasičnih bazenskih restavracijah. Naj omenim denimo samo pico Veli Lošinj, na kateri najdete kup odličnih hrvaških sirov in rukolo, pečena pa je v krušni peči.

Tudi izbira koktajlov je velika in so kar dobri, še posebej v lounge baru, ki ga najdete tik ob recepciji. Tam pogosto organizirajo tudi zanimive glasbene večere.

Infinity pool

Na voljo je dovolj veliko parkirišče, pa tudi parkirna garaža. Osebje pa je izredno prijazno in vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Skratka, Vitality hotel Punta me je navdušil in zagotovo se bom tja še vračala.

Ocena: 5 / 6