Hotel Balnea

Minuli vikend sva po 10 letih ponovno obiskala Hotel Balnea superior. Z veseljem vam lahko povem, da se hotel v tem času skoraj ni postaral. Še vedno očarajo njegova moderna, umetniška notranjost, okusna hrana in prijazno osebje. Vse skupaj sicer malce kvarijo ukrepi proti COVID-u – maske, testiranje, krajši delovni čas posameznih enot in podobno, vendar je bil podaljšan vikend vseeno nadvse poživljajoč in zabaven.

Hotel ima 4 zvezdice superior in si jih tudi zasluži. Sobe so prostorne in čiste, hotel lepo urejen, na voljo so sobna strežba, wellness, bazenski in savna kompleks ter še in še. V hotelu prevladuje les, osebje pa je zelo uslužno.

Pozorni na malenkosti

Sobe so prostorne in lepo urejene. Postelja je dovolj velika, jogi je sicer trši, vendar lahko brez težav dobiš mehkejši nadvložek, če zanj poprosiš v recepciji. Tako sem naredila jaz, ker ne maram pretrdih postelj, in že čez kakšno uro ali dve je bila najina postelja mehkejša. ?

V sobi je grelec za vodo in vsak dan dobiš nove vrečke čaja, če jih porabiš. Mini bar je dovolj velik, da vanj spravite še kakšno svojo pijačo. Odpočijete si lahko na kavču ali posedite za pisalno mizo ter si prižgete kar veliko televizijo z zelo velikim naborom programov. Balkon je obdan z lesom in kar velik. Je pa res, da sva midva imela res slab razgled iz hotela – gledala sva na neko hišo/delavnico, zato sva sedežno garnituro raje obrnila proti leseni steni. Sobe so klimatizirane in opremljene s kopalnico s kadjo in straniščem. Odlagalnih površin bi lahko bilo nekoliko več – govorim o omari, ki bi lahko imela nekoliko več polic. Je pa imela najina soba – vzela sva klasično sobo in tudi na zadnje, ko sva bila tu, je bila podobna – kar nekaj posebnih značilnosti, ki naredijo bivanje v njej še udobnejše in lepše.

Ob omari je lesena pregradna stena, lahko bi jo poimenovali tudi vrata, kamor lahko spraviš čevlje in jakne, da ti ne ležijo povsod po sobi. Največ takšnih posebnosti pa se skriva v kopalnici. Kopalnica in stranišče sta namreč ločena z drsnimi vrati, v stranišču najdeš tudi bide. Kad, ki sem jo omenila, pa je takšna z masažnimi šobami, tako se lahko razvajate kar v svoji sobi. Midva sva se. ?

Hrana, ki prepriča

Hrana v hotelu je okusna. Motilo me je le, da je bil zajtrk samo do 9. ure zjutraj, saj je to zame absolutno prezgodaj. Že res, da je bilo to tudi zaradi trenutnih razmer, pa vendar. Pri zajtrku najdete tako toplo hrano, kot so jajca in druge dobrote, kot tudi različne kruhe, namaze ter rogljičke in druge sladke stvari za tiste, ki s(m)o nekoliko bolj sladkosnedi. Lahko pa bi imeli večjo izbiro čajev.

Večerja je še bolj okusna. Predjedi – hladne, tople in juhe, solato in sladice si vzamete v samopostrežnem bifeju, večerja pa je strežena, s 3 meniji. Nekatere to morda moti, a meni je to pravzaprav velika prednost. Kot prvo, s tem gost dobi občutek malce večjega luksuza kot pri samopostrežni večerji, predvsem pa se to pozna pri kakovosti hrane. Ker se te pripravi manj, je ta bolj okusna, poleg tega pa si lahko kuharji tako dovolijo zanimivejše kombinacije.

Tudi, če si boste zaželeli kaj pojesti preko dneva v hotelu, bodo zelo uslužni. Na voljo je sobna postrežba, ki niti ni pretirano draga za tovrstno ponudbo, kakšen odličen sendvič pa si lahko naročite tudi v hotelskem baru.

Namesto klasične animacije, trening čuječnosti

Znotraj hotela Balnea najdete tudi bazenski kompleks. Notranji bazeni niso posebej veliki, so pa prijetni. Zunanji so bili trenutno zaprti, tako da vam o njih ne morem povedati veliko, razen to, da sem videla, da so površine kar velike. Je pa hotel Balnea povezan tudi s hoteloma Kristal in Vital, kjer najdete bazene, ki segajo v 18. stoletje in so zagotovo nekaj posebnega – precej drugačni, kot običajni bazeni danes. Je pa voda v njih zelo topla.

Stari bazeni v hotelu Vital.

Znotraj Balnee je tudi dober kompleks savn, kjer boste našli kar nekaj savn in edinstveno japonsko kopel, ki je nisem videla še v nobenem drugem slovenskem savna kompleksu. Meni zelo odgovarja, saj za razliko od savn, glava ostane na relativno hladnejšem zraku in je tako dihanje lažje, medtem ko je telo v zelo vroči vodi. Pa tudi okolica kopeli je lepo urejena. Zen, tako kot mora biti. ? Žal so bile parne savne zaradi razmer zaprte.

Znotraj hotela na vrhu najdete tudi dve novi savni Panorama, kjer se ponuja zares lep pogled na gozdove in kraj, ki hotel obdajajo. Zaradi razmer sva tokrat lahko 1 uro savne Panorama uporabljala kar sama. No, tu je prišla korona prav. ?

Kar me je še posebej navdušilo, pa je drugačen način animacije, ki so ga izbrali v hotelu Balnea. Tako tam redno pripravljajo – tudi v savnah, brezplačne zvočne kopeli z gongi ter tibetanskimi in kristalnimi posodami, različne oblike meditacije in druge oblike treniranja čuječnosti.

Tudi ponudba masaž je raznolika in vključuje med drugim zvočne masaže, prebujanje čaker in podobno. Sama sem si sicer privoščila hišno masažo Balnea in bila zelo zadovoljna. Mladenič, ki me je masiral, je poskrbel, da je bila masaža ravno prav močna, energija med masažo pa je bila tudi zelo prijetna. Resnično prava sprostitev.

Kakorkoli, za mano je res prijeten podaljšani vikend. Navdušena sem, da sem po tako dolgem času spet lahko nekam šla, prepričana pa sem, da se bom v Balneo še vrnila.

Klasična soba v Hotelu Balnea

Ocena: 5/6